Jajamensan. Där satt den. Nytt försegel, passar prima, Örla fick en ny stass och gick fint som attan i söndags när vi var ute. Nu är det en ny spinnaker som ligger överst på önskelistan. Har kikat på ett Spinnaker Next Sails från 2010, ett blåvitt som jag funderar att köpa. Nu är det bara fem veckor kvar till regattan!

Träningen med Lena gick så grymt bra. Tränade ben och stod på löpbandet en timme. Hon hängde med bra. Eller man kan väl nästan säga att det var jag som hängde med henne. Men man måste tänka på att jag är en lönnfet gubbe och hon är en tio år yngre läckerbit. Jag kan faktiskt känna mej stolt över att den här gamle björnen är så stark ännu. Segt virke i gammalt kött, eller vad säger man? Hahaha. Vi hade skitkul som vi brukar. Romans eller inte, gillar att bara hänga runt henne. Hon är bäst! Pöss på dej Lena! Hon kommer att falla som en fura sen när jag byggt på mig lite muskler.

Idag var jag och hälsade på min gamla mor som ligger på hemmet här i Lomma. Jag brukar åka dit varje tisdag med en bit spettekaka , ta med henne ut på promenad eller så åker vi o käkar någonstans. Hon är helt galen i skånsk äggkaka och ål, så vill man göra henne på riktigt bra humör så ska man ta med henne till ett ålagille. På ett gammalt traditionellt ålagille finns det sju sorters ål. Mamma brukar ta om flera gånger, hon är rätt stor fortfarande, trots att gamla brukar tappa aptiten. Det finns flera ställen runt Malmö som serverar ålagillen, och ibland åker vi dit allihopa, morsan, bror och familj plus min jänta som bor i Linköping nu. Jag älskar inte ål… men lassar ner en del av tillbehören i min lekamen, äggröra, grovt bröd, pressad potatis, en och annan besk nubbe, ruskiga skrönor och glam. Gott sirru!

Vet inte om jag sagt att jag har en dotter som heter Hanna. Hon flyttade till Linköping, från pappsen, förra hösten. Pappas hjärta. Så stolt över henne, hon går i mina fotspår…. Hahaha. Neeeej, hon är bra mycket duktigare än farsgubben. Hon läser Affärsjuridik med Europainriktning, en kanditatexamen. Det ingår tyska och praktik i Tyskland, så vi får se var hon hamnar tillslut. Här en en tjej som gått samma utbildning..