Stockholmare kan de också ibland, fast inte lika ofta. Det är en vedertagen sanning som alla vi här nere vet är helt och hållet sann. Det gäller inte minst den däringa Ulf Lundell, som förutom att supa även skriver både böcker och låtar. Båda på ett sätt som är väldigt mycket Stockholm för det mesta och därmed inte av större intresse för en påg som jag. ”sextisju, sextisju, var har du tagit veeegen nu”. Naej säger jag om det, och då är det ändå inte den värsta låten. Sitter jag nu här och förolämpar stockholmarnas nationalskald? Jo, jag gör väl det och lika glad för det är jag. Lundell själv gråter nog hela vägen till banken för att en skåning inte gillar honom, skulle jag tro. Han är ju lite känslig av sig.

Nu skulle jag ju inte vara så negativ och det finns faktiskt ett stycke där Lundell inte är helt dålig. Jag menar förstås ”Öppna landskap”, låten där han faktiskt fick till det. ”Jag trivs bäst i öppna landskap, nära havet vill jag bo”. Helt klart menar han Skåne, för där uppe i Södermanland eller om det nu är Uppland så finns ju bara skog och elände, och Östersjön är väl helt okej, men något hav är det banne mig inte! Nej, helt klart är det Skåne som avses, vare sig han förstår det själv eller inte! Så här kommer den, en video med ”Öppna landskap”.

Fönster till hav och öppna landskap
Det finns i och för sig en lite nackdel med att bo i öppna landskap och inte så långt från havet. Det kan bli rejält blåsigt, och vädret är inte alltid det bästa, speciellt på hösten (isch!). Självklart är det värt det och bo i en skog skulle aldrig komma mig för. För många är drömhuset ett litet hus i skogen vid en sjö och… nja. Som sommarstuga fungerar det helt okej, men året runt? Klaustrofobi!

Det mer utsatta läget gör att det krävs bättre fönster för att hålla ute kyla och inte behöva byta dem vartannat år. Själv har jag valt pvc fönster, eftersom de håller bra utan att man ständigt måste se efter dem och dessutom håller ute kyla och vind. Nackdelarna med att bo i öppna landskap nära havet berör alltså inte mig, eftersom jag tänkt efter lite. Mitt råd till dig är att flytta ner hit. Skaffa en kåk med bra pvc fönster. Och njut av livet!