Funderar på att ta en helg med havskajaken till något bra ställe och började Googla. En fantastisk uppfinning det där Google. Kommer inte ens ihåg hur man gjorde förut, innan man kunde leta upp allt man vill veta på nätet. Sprang man som en yr höna på biblioteket? Eller hur gjorde man? Man måste helt enkelt ha varit mycket mer korkad förr….? Hur som helst så hittade jag en kul artikel från Aftonbladet om Vituddens kanotvarv i Västervik.

Fattar inte att jag inte tänkt på det tidigare! Jag har ju en Seagull Offshore. Den är ju tillverkad där! Tydligen finns det ju bara ett kajakvarv kvar i Sverige och det är just där på Vitudden. Blev mäkta sugen på att dra dit och kolla in hur det går till när dom bygger. Så kan man ju passa på att paddla lite där kring Västervik också. Tror jag ska ringa dit och kolla upp lite tips från gubbarna, så kan jag planera in en riktig kanon-kanot-helg!

Artikeln i Aftonbladet var skitkul att läsa. Tydligen har Rolf Petterson vunnit OS i Tokyo med en kanot från VKV och 300 SM-guld har paddlats hem med kanoter från Vituddens kanotvarv. F-n vad kul. Chefen där heter Ingvar Ankervik och jobbar trots att han är 75 år. Cool gubbfan det där. Och ännu roligare är att han glider fram i en kajak som han själv byggde när han var 12 år. Hahaha. Svensken Carl-Åke Ljung vann stafett-VM i K1 med den här kanoten 1954.