Små barn små leksaker, stora barn stora leksaker. Det är så sant som det är sagt och vem det nu var som sade kommer aldrig att glömmas bort. Hans namn, som jag för närvarande inte kan erinra mig, kommer att leva för evigt. Men jag vill nog göra ett litet tillägg där. Små barn må ha små leksaker, men i alla fall numera så har di små rackarna hemskt många av dem, och mer blir det för varje år. Det är födelsedagar och julaftnar om vartannat så att man aldrig får en lugn stund. Alltid är det någon liten knatte som ska ha presenter – med andra ord leksaker. Själv? Inte får jag några stora leksaker i present inte fastän jag önskat mig en lyxyacht i många år nu. Mina vänner och släktingar är allt en ogin och snål samling! Alla andra bara tänker på sig. Det är bara jag som tänker på mig!

Mårtensafton har inte ens kommit och jag handlar redan julklappar!

Ja, rubriken säger väl det mesta. Vi har inte ens haft tid att fira mårtensafton ännu och redan så är det tydligen dags att börja tänka på julklappar. För varje år så känns det som julklappstänket flyttas längre och längre bak. Om femtio år så kommer vi säkert att börja julhandla någon gång i mars eller april ”för att vara ute i god tid”. Jul hela året. Det får mig för övrigt att tänka på Monty Python som i sin ”Meaning of Life” när alla dött avslöjar att det är jul varje dag i himlen, och det låter rätt så hemskt!

Lika bra att få det gjort

Jag har därför försökt effektivisera det där med julklappar genom att köpa allting på nätet, och det redan nu. Sedan så får det ligga där i garderoben tills det är dags för en fet rödklädd man att komma och ta åt sig äran för dem. Hela rasket köpte jag på boinkstore.com, i deras fyndhöna. Finfina grejor och grejorna ser definitivt ut att vara dyrare än de verkligen var. Man är väl ekonomisk, nästan som en smålänning eller skotte!